ondernemen met een missie

Een uniek coöperatief concept waarbij de financiële winst geheel ten goede komt aan mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, of het op eigen kracht niet meer redden. Dit doel wordt bereikt door het exploiteren van een inspiratieplek voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling, een luisterend oor of gewoon even hun verhaal kwijt willen.

De inspiratieplek heeft de naam Kalimi’s en is laagdrempelig doordat de maatschappelijke doelstelling, gecombineerd wordt met retail en horeca.

Mensen kunnen binnen komen voor een kop koffie, een tosti, een cadeau of een goed boek en daarbij mensen ontmoeten die tijd en aandacht hebben voor de verhalen van de kwetsbare mens achter de klant. Kalimi’s heeft werkplekken voor mensen met een verhaal (re-integratie, kansarm, verstandelijk of fysiek beperkt of andere oorzaken die zelfstandig functioneren in de maatschappij uitdagend maken).

Het geld dat met deze commerciële activiteiten wordt verdiend maakt de coöperatie zelfvoorzienend, waarbij de overwinst wordt gebruikt voor maatschappelijke impact door ondersteuning van goede doelen-organisaties

VErhaal van Betty kalimi 

Betty Kalimi is het levende bewijs dat je met hulp van anderen een uitzichtloos bestaan kunt omvormen naar een gezegend en dankbaar leven. Samen met haar kinderen leefde ze in bittere armoede in het oosten van Oeganda. Iedere dag was een gevecht tegen de honger en armoede tot ze samen met 100 andere gezinnen steun kreeg vanuit een levens veranderend koffieproject. Ze kreeg planten, gereedschap en training waardoor ze een eigen inkomen kon verwerven. Inmiddels is ze een succesvolle koffieboerin, die samen met nog 2.200 andere gezinnen uit het project weer op eigen benen kan staan en een hoopvol voorbeeld is voor vele andere gezinnen in Oeganda. Het begon met bewogenheid en geloof dat we een verschil kunnen maken in uitzichtloze levens van anderen.

kalimi - deze heerlijke, smaakvolle en verantwoorde bonenkoffie is bij ons te proeven en te koop. GENIET!

iedereen heeft talent! 

In een ieder van ons zit een vaardigheid of talent waarmee we andere mensen kunnen helpen. Soms zichtbaar maar vaak ook minder zichtbaar. 

kalimi's heeft werkplekken voor mensen met een verhaal

Voor o.a. mensen die wat extra aandacht, begeleiding of meer ondersteuning vragen is er volop ruimte om zich verder te ontwikkelen in een passende, leuke en gezellige werkomgeving . 

Het zaadje is al gepland. Wanneer gaan we oogsten?

Ondanks de enorme drive en motivatie die deze mensen vaak hebben, blijkt het doorgaans moeilijk om aan een passend werk te komen. Kalimi's kan jouw hulp in het verwezenlijken van deze droom goed gebruiken. Wil jij helpen om mensen  een passende, leuke en gezellige werkomgeving te bieden? Neem dan gerust contact met ons op! 

Met Kalimi’s leggen we verbindingen


Kalimi’s meet & (R)eat is een initiatief van en voor de mensen uit de gehele Achterhoek die samen de ledencoöperatie Ubuntu Nederland U.A. hebben opgericht. Ubuntu betekent verbondenheid met anderen in de wetenschap dat gelukkig worden begint met gelukkig maken; dat je je leven verrijkt als je deelt met anderen. Nelson Mandela verklaarde Ubuntu met een metafoor: ,,Als een reiziger door een land trekt en bij een dorp stopt dan hoeft deze niet om voedsel of water te vragen. Zodra hij stopt, geven de mensen hem eten en nodigen hem uit.” Ubuntu betekent respect voor en compassie met anderen, maar ook respect voor andermans geloof. Jaarlijks geven we de winst terug aan de maatschappij. Door lid te worden, beslis je mee welke maatschappelijke initiatieven en goede doelen we ondersteunen en hoe we anderen kunnen helpen! 

 

Als we de onrechtvaardige wereld niet kunnen veranderen, dan kan ik toch op z’n minst proberen om met mijn bijdrage één persoon, één gezin of één dorp weer toekomstperspectief te bieden!